Jump to content

Garden Tractors and Parts on eBay



Photo
- - - - -

Bolen Mower


  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#16 bbuckler ONLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 3,207 Thanks
  • 2,882 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted June 04, 2017 - 08:07 PM

  Running lean can be a vacuum leak. Don

Carbon on the spark plug show it running rich. 



#17 bbuckler ONLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 3,207 Thanks
  • 2,882 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted June 08, 2017 - 06:57 PM

Valves cleaned and lapped. Runs smooth no backfiring.



#18 bbuckler ONLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 3,207 Thanks
  • 2,882 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted June 08, 2017 - 07:31 PM



#19 larrybl OFFLINE  

larrybl

    Texas Member

  • Site Supporter
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 415
  • 6,762 Thanks
  • 4,304 posts
  • Location: Central Texas

Posted June 08, 2017 - 08:30 PM

Late to the party, but this is what Brandon has. I traded him it for a deck and Penncraft. I got this as a freebee but had no interest in it. It ran for me but was rough.

Attached Thumbnails

  • P1190357.JPG

  • bbuckler said thank you

#20 bbuckler ONLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 3,207 Thanks
  • 2,882 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted June 08, 2017 - 08:57 PM

Late to the party, but this is what Brandon has. I traded him it for a deck and Penncraft. I got this as a freebee but had no interest in it. It ran for me but was rough.

I should've got a picture of the dried of snake in the blower housing. Probably what broke the fan 



#21 bbuckler ONLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 3,207 Thanks
  • 2,882 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted June 09, 2017 - 10:16 AM

I got a briggs non intek ohv that the fan might work on the intek



#22 bbuckler ONLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 3,207 Thanks
  • 2,882 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted June 09, 2017 - 12:15 PM

I guess I didn't the set screw tight enough the rocker came loose and bent a push rod. Lucky I had a push rod and it running again


#23 bbuckler ONLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 3,207 Thanks
  • 2,882 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted June 10, 2017 - 08:06 PM

New blades and I just finished mowing the pasture with it 



#24 bbuckler ONLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 3,207 Thanks
  • 2,882 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted June 11, 2017 - 12:32 PM

I finish mowing today but it did stall twice but there was some thick grass and weeds I cut today.



#25 bbuckler ONLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 3,207 Thanks
  • 2,882 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted June 16, 2017 - 09:42 PM

Mowed the frontyard today went to put it up and it acted like it was starving for gas so I pulled the plug and it looked like it was running lean. Also the spark plug wire fell off but I got another coil I'm going to clean the carb tomorrow and see if that helps. 






Top