Jump to content

Garden Tractors and Parts on eBay



Photo
- - - - -

Terramite front bucket


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 mthome OFFLINE  

mthome
  • Member
  • GTt Junior
  • Member No: 86205
  • 0 Thanks
  • 1 posts
  • Location: ny

Posted March 18, 2017 - 03:13 PM

My T5C front bucket has stopped working. No lift, no tilt.
Backhoe hydraulics work fine.
See no fluid leaks.
Has anyone else had a problem with front bucket?

#2 637Yeoman OFFLINE  

637Yeoman
  • Senior Member
  • GTt Junior
  • Member No: 77049
  • 1,550 Thanks
  • 1,254 posts
  • Location: SW Michigan

Posted March 18, 2017 - 04:43 PM

Sorry i cant help. but welcome to the forum. Im sure someone will be here to help you soon



#3 Mtypython OFFLINE  

Mtypython
  • Senior Member
  • Member No: 80530
  • 330 Thanks
  • 335 posts
  • Location: East taunton mass

Posted March 18, 2017 - 05:40 PM

might be the control valve for the loader, at idle  engine rpm should drop when u try to use bucket, if it dont takeoff a line from valve body outlet to bucket or lift pistons and try control at idle just a tiny bit to see if any fluid is going to piston from valve, all i can think of


  • KennyP and boyscout862 have said thanks

#4 boyscout862 ONLINE  

boyscout862
  • Senior Member
  • Contributor
  • Member No: 8923
  • 12,135 Thanks
  • 8,864 posts
  • Location: N.E. Connecticut

Posted March 18, 2017 - 06:49 PM

Welcome to GTT. It sounds like the valve set for the loader. Check our Manuals Section for the manual. Good Luck, Rick



#5 James Bosma ONLINE  

James Bosma
  • Senior Member
  • Contributor
  • Member No: 76126
  • 888 Thanks
  • 477 posts
  • Location: Belleville Ontario Canada

Posted March 18, 2017 - 08:20 PM

Wonder if the valve body has a pressure relief valve, if so it could be stuck open



#6 chieffan OFFLINE  

chieffan
  • Senior Member
  • Contributor
  • Member No: 62695
  • 9,102 Thanks
  • 6,217 posts
  • Location: SW Iowa

Posted March 19, 2017 - 07:46 AM

Could have blown the cylinder seals so everything goes by instead of pushing.



#7 KennyP ONLINE  

KennyP

    FORDoholic

  • Super Moderator
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 2253
  • 36,305 Thanks
  • 44,882 posts
  • Location: Collinsville, Oklahoma

Posted March 19, 2017 - 08:01 AM

might be the control valve for the loader, at idle  engine rpm should drop when u try to use bucket, if it dont takeoff a line from valve body outlet to bucket or lift pistons and try control at idle just a tiny bit to see if any fluid is going to piston from valve, all i can think of

That's where I would start. Loosen a line on one of the lift cylinders and see if fluid leaks out. Also, look at the lines to the bucket valves from the pump. There may be a valve there that has gotten turned off not allowing fluid to go to the valve.



#8 KennyP ONLINE  

KennyP

    FORDoholic

  • Super Moderator
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 2253
  • 36,305 Thanks
  • 44,882 posts
  • Location: Collinsville, Oklahoma

Posted March 19, 2017 - 08:07 AM

Also, which model is this? I googled for manuals and there are some here, might find one for your tractor.


  • 637Yeoman said thank you




Top