Jump to content

Nominations for Tractor of the Month
Garden Tractors and Parts on eBay



Photo
- - - - -

Carb Swap


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 gearheadmike OFFLINE  

gearheadmike
  • Member
  • Member No: 34310
  • 12 Thanks
  • 16 posts
  • Location: West Chazy Ny

Posted May 01, 2016 - 02:36 PM

Ok so i got a sear suburban 12 hp Tecumseh and  the carb im having hard time finding kit and it looks a little corroded i just assume change it. Well i think is a off brand from factory no lme mark on it. Is there any other carb that will bolt on and run right. Im not to concerned about choke or throttle cable hook up as it will be getting a gas pedal.     



#2 Bolens 1000 ONLINE  

Bolens 1000

    DR. Bolens

  • Staff Admin
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 7
  • 12,703 Thanks
  • 17,209 posts
  • Location: Western NY

Posted May 01, 2016 - 02:47 PM

Do you have a picture of the carb you have?


  • Auburn David said thank you

#3 LilysDad OFFLINE  

LilysDad

    Cat Lover

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 10443
  • 9,687 Thanks
  • 7,694 posts
  • Location: N. Illinois, DeKalb County

Posted May 01, 2016 - 04:23 PM

A little corrosion isn't a big problem. If anyone can help you, Dr. Bolen can.


  • jpackard56 and WNYTractorTinkerer have said thanks

#4 TAHOE OFFLINE  

TAHOE
  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 24522
  • 6,504 Thanks
  • 4,955 posts
  • Location: "Hamiltucky" Ohio

Posted May 02, 2016 - 07:15 AM

If you are dead set on changing it, look for a used LME or a carb from a Kohler 8-10 Hp will fit, but linkages will be different. I have a buddy who mounted one on his HH120 and he said it never ran that good, but they are getting difficult to find for a reasonable price.


Edited by TAHOE, May 02, 2016 - 07:20 AM.

  • Alc said thank you

#5 gearheadmike OFFLINE  

gearheadmike
  • Member
  • Member No: 34310
  • 12 Thanks
  • 16 posts
  • Location: West Chazy Ny

Posted May 02, 2016 - 12:38 PM

After looking at my carb closer i guess it is good enough for rebuild the choke/throttle shafts are still tight also the numbers are  6790023   with 38 on the other side. 

Attached Thumbnails

  • 13141077_707926846015957_2137384894_n.jpg
  • 13150072_707926822682626_411753040_n.jpg
  • 13152630_707926842682624_1233156622_n.jpg
  • 13101521_707926829349292_33887189_n.jpg


#6 dodge trucker OFFLINE  

dodge trucker
  • Senior Member
  • Member No: 19314
  • 1,440 Thanks
  • 1,898 posts
  • Location: kankakee

Posted May 06, 2016 - 12:10 PM

Not a walbro just your garden variety Tecumseh carb.

#7 WNYTractorTinkerer ONLINE  

WNYTractorTinkerer

    Tinker Master

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Member No: 10789
  • 8,319 Thanks
  • 4,666 posts
  • Location: Avon, NY

Posted May 06, 2016 - 12:25 PM

I aleays google the number stamped on the carb..  

 

Why mess with old one when you can just bolt on a replacement HERE


Edited by WNYTractorTinkerer, May 06, 2016 - 12:27 PM.


#8 gearheadmike OFFLINE  

gearheadmike
  • Member
  • Member No: 34310
  • 12 Thanks
  • 16 posts
  • Location: West Chazy Ny

Posted May 06, 2016 - 08:17 PM

I aleays google the number stamped on the carb..  

 

Why mess with old one when you can just bolt on a replacement HERE

  I see that carb has another spot for a hose? 



#9 WNYTractorTinkerer ONLINE  

WNYTractorTinkerer

    Tinker Master

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Member No: 10789
  • 8,319 Thanks
  • 4,666 posts
  • Location: Avon, NY

Posted May 06, 2016 - 10:23 PM

It's the fuel inlet..  His is missing or is a part he removed.  As long as the bore & mount & jetting is the same it will work..  


Edited by WNYTractorTinkerer, May 06, 2016 - 10:52 PM.


#10 EricFromPa ONLINE  

EricFromPa

    Tractorholic

  • Senior Member
  • Contributor
  • Member No: 2135
  • 2,308 Thanks
  • 2,340 posts
  • Location: Bedford County Pa.

Posted May 07, 2016 - 08:39 AM

Don't think that's the original Walbro LME carb for a HH120.Looks like the one on my little H50 and H70.

 

HH120 12hp Carbs are Walbro LME 27, 33, 34 and 36 HH100 10hp Carbs are Walbro LME 16, 17, 25, 26, 28, 29 and 37

 

These 2 are HH100 carbs but they will work once you give them a good cleaning and put a carb kit in them.They are getting pretty hard to find in good condition.

This one will work.

http://www.ebay.com/...ssAAOSw3mpXK2of

 

This one will work

http://www.ebay.com/...vUAAOSwhRxXJ1ku


Edited by EricFromPa, May 07, 2016 - 08:41 AM.

  • TAHOE said thank you

#11 EricFromPa ONLINE  

EricFromPa

    Tractorholic

  • Senior Member
  • Contributor
  • Member No: 2135
  • 2,308 Thanks
  • 2,340 posts
  • Location: Bedford County Pa.

Posted May 07, 2016 - 08:50 AM

I aleays google the number stamped on the carb..  

 

Why mess with old one when you can just bolt on a replacement HERE

 

That's for a 7-10hp snow blower.It might fit but it will run very lean.The Venturi in those are to small for a HH120.






Top