Jump to content

Nominations for Tractor of the Month
Garden Tractors and Parts on eBay



Photo
- - - - -

My SS15


  • Please log in to reply
329 replies to this topic

#136 bbuckler OFFLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 2,087 Thanks
  • 1,890 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted September 06, 2015 - 04:35 PM

Other then the bowl leaking it feel like it has more power with the original carb .



#137 bbuckler OFFLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 2,087 Thanks
  • 1,890 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted September 06, 2015 - 09:46 PM

It was smoking white smoke for a few seconds after starting it up today. Is it something I should worry about ? it didn't do it no more after the first time.


Edited by bbuckler, September 06, 2015 - 09:46 PM.


#138 bbuckler OFFLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 2,087 Thanks
  • 1,890 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted September 07, 2015 - 12:12 PM

Installed the aftermarket carb back on the SS16 can't get the original carb to stop leaking even after I adjusted the float.



#139 MH81 ONLINE  

MH81

    Proud to be Deplorable

  • Staff Admin
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 802
  • 27,300 Thanks
  • 28,626 posts
  • Location: N. W. PA

Posted September 07, 2015 - 01:04 PM

Installed the aftermarket carb back on the SS16 can't get the original carb to stop leaking even after I adjusted the float.


Yep, it's a Briggs

:poke:

Sorry, just wanted to lighten the mood.." Been there, done that."
  • bbuckler said thank you

#140 bbuckler OFFLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 2,087 Thanks
  • 1,890 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted September 08, 2015 - 08:31 AM

It still blowing white smoke with I first start it but the oil level has changed any
  • KennyP said thank you

#141 larrybl ONLINE  

larrybl

    Texas Member

  • Site Supporter
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 415
  • 4,953 Thanks
  • 3,326 posts
  • Location: Central Texas

Posted September 08, 2015 - 08:39 AM

Check to see if the breather filter is plugged up.


  • MH81 said thank you

#142 bbuckler OFFLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 2,087 Thanks
  • 1,890 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted September 08, 2015 - 08:45 AM

Check to see if the breather filter is plugged up.

the breather tube has a hole in it can that be causing some of the problem

#143 larrybl ONLINE  

larrybl

    Texas Member

  • Site Supporter
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 415
  • 4,953 Thanks
  • 3,326 posts
  • Location: Central Texas

Posted September 08, 2015 - 09:50 AM

Not sure, I had a single cyl Briggs that would spew white smoke when making a hard right turn. if I remember correctly the reed valve under the breather housing had failed. I replaced the breather housing and the smoke issue went away. 



#144 bbuckler OFFLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 2,087 Thanks
  • 1,890 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted September 08, 2015 - 11:02 AM

Not sure, I had a single cyl Briggs that would spew white smoke when making a hard right turn. if I remember correctly the reed valve under the breather housing had failed. I replaced the breather housing and the smoke issue went away.

no more smoke I have shut it off and on a lot today and haven't seen smoke anymore
  • KennyP said thank you

#145 bbuckler OFFLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 2,087 Thanks
  • 1,890 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted September 08, 2015 - 12:33 PM



#146 bbuckler OFFLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 2,087 Thanks
  • 1,890 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted September 08, 2015 - 04:48 PM

Hooked up the cultivator for a photo. ImageUploadedByTapatalk1441748875.660088.jpg
  • MH81 said thank you

#147 KennyP ONLINE  

KennyP

    FORDoholic

  • Super Moderator
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 2253
  • 28,461 Thanks
  • 39,690 posts
  • Location: Collinsville, Oklahoma

Posted September 08, 2015 - 07:01 PM

Hooked up the cultivator for a photo. attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1441748875.660088.jpg

Wow! Black & White even!


  • bbuckler said thank you

#148 bbuckler OFFLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 2,087 Thanks
  • 1,890 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted September 10, 2015 - 07:30 PM

One tire isn't holding air but I got a brand new tube in the shed.

#149 bbuckler OFFLINE  

bbuckler
  • Senior Member
  • Member No: 59269
  • 2,087 Thanks
  • 1,890 posts
  • Location: Killeen,Tx

Posted September 12, 2015 - 12:36 PM

It didn't take long for the paint to get messed up but it a working tractor I use it for everythingImageUploadedByTapatalk1442079379.499090.jpg
  • MH81, Alc and wvbuzzmaster have said thanks

#150 Alc ONLINE  

Alc

    Tractorholic

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 1094
  • 5,458 Thanks
  • 6,624 posts
  • Location: Bangor Pa

Posted September 12, 2015 - 01:01 PM

Like you said " its a working tractor " that's how mine are . Can't be scared
  • MH81 and bbuckler have said thanks




Top