Jump to content

Nominations for Tractor of the Month
Garden Tractors and Parts on eBay



Photo
- - - - -

Guess what caused this!


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 KennyP ONLINE  

KennyP

    FORDoholic

  • Super Moderator
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 2253
  • 28,461 Thanks
  • 39,690 posts
  • Location: Collinsville, Oklahoma

Posted May 05, 2015 - 04:37 PM

Here's a pic of the regulator off an Allis 416S. The connector closest to the camera is way loose and the goodies under it look like they are fried. Let's see who can tell me what caused this issue.

2015-05-05 15.26.05.jpg


  • tinbender7 said thank you

#2 Cat385B ONLINE  

Cat385B

    Therapy CAT

  • Senior Member
  • Contributor
  • Member No: 8002
  • 11,739 Thanks
  • 8,913 posts
  • Location: MN

Posted May 05, 2015 - 04:42 PM

Washing it too much.
  • KennyP and superaben have said thanks

#3 tater195 ONLINE  

tater195

    I dont deny your history..... dont deny mine

  • Senior Member
  • Member No: 62468
  • 1,317 Thanks
  • 937 posts

Posted May 05, 2015 - 04:56 PM

If it wasnt an internal diode shorted... it was probably a wiring error, like possibly hooking the battery up backwards


  • KennyP said thank you

#4 ol' stonebreaker ONLINE  

ol' stonebreaker
  • Senior Member
  • Member No: 12515
  • 1,313 Thanks
  • 982 posts
  • Location: idaho

Posted May 05, 2015 - 05:00 PM

From the looks of all three blade connectors, I'll say it was high resistance causing excessive heat.
Mike
  • KennyP, chris m and LilysDad have said thanks

#5 DH1 ONLINE  

DH1

    Electric Tractors

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 62
  • 4,587 Thanks
  • 5,295 posts
  • Location: Markham Ontario Canada

Posted May 05, 2015 - 05:10 PM

STELLA ???


  • MH81 and KennyP have said thanks

#6 boyscout862 ONLINE  

boyscout862
  • Senior Member
  • Member No: 8923
  • 9,795 Thanks
  • 7,541 posts
  • Location: N.E. Connecticut

Posted May 05, 2015 - 05:14 PM

Mice


  • alec said thank you

#7 Coventry Plumber OFFLINE  

Coventry Plumber
  • Senior Member
  • Member No: 60643
  • 1,031 Thanks
  • 572 posts
  • Location: Coventry RI

Posted May 05, 2015 - 05:52 PM

Bad luck

#8 GWest OFFLINE  

GWest

    Tractorholic

  • Senior Member
  • Contributor
  • Member No: 130
  • 450 Thanks
  • 408 posts

Posted May 05, 2015 - 05:56 PM

Most of these regulators have one AC terminal tied to the 12V DC terminal internally. If you can figure out which one it is with an ohmmeter add the DC wire to that AC wire and it may still work.

 

Garry


  • KennyP said thank you

#9 olcowhand ONLINE  

olcowhand

    Red Tractor Nut & Diesel Addict

  • Staff Admin
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Sponsor
  • Contributor
  • Member No: 20
  • 35,648 Thanks
  • 29,840 posts
  • Location: South Central Kentucky

Posted May 05, 2015 - 06:01 PM

Mounted near the battery & acid spit out on it?


  • KennyP said thank you

#10 Freddie1911 OFFLINE  

Freddie1911
  • Member
  • Member No: 60791
  • 149 Thanks
  • 98 posts
  • Location: Metter Georgia

Posted May 05, 2015 - 06:23 PM

  rectifier mounted loose, vibration.


  • KennyP said thank you

#11 LilysDad ONLINE  

LilysDad

    Cat Lover

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 10443
  • 9,652 Thanks
  • 7,677 posts
  • Location: N. Illinois, DeKalb County

Posted May 05, 2015 - 06:24 PM

From the looks of all three blade connectors, I'll say it was high resistance causing excessive heat.
Mike

+1


  • KennyP said thank you

#12 KennyP ONLINE  

KennyP

    FORDoholic

  • Super Moderator
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 2253
  • 28,461 Thanks
  • 39,690 posts
  • Location: Collinsville, Oklahoma

Posted May 05, 2015 - 06:37 PM

I'll let this go a bit longer before I reveal the correct answer!



#13 Texas Deere and Horse OFFLINE  

Texas Deere and Horse

    RED Wild Hogs, Horses & Deeres

  • Staff Admin
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 1435
  • 14,464 Thanks
  • 15,392 posts
  • Location: East of San Antonio Texas

Posted May 05, 2015 - 06:40 PM

All of the above !!

 

 

 

 

And I'm right !!!! :dancingbanana: :dancingbanana: :dancingbanana: :dancingbanana: :dancingbanana:

 

 

What did I win????


  • KennyP said thank you

#14 Auburn David OFFLINE  

Auburn David
  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 61865
  • 2,754 Thanks
  • 1,962 posts
  • Location: Alabama

Posted May 05, 2015 - 06:44 PM

If I had posted this here in the Mechanical & Hydraulics forum that KennyP guy would have moved it to the eletrical forum  :rolling: 


  • MH81 and KennyP have said thanks

#15 KC9KAS OFFLINE  

KC9KAS
  • Senior Member
  • Member No: 10038
  • 4,783 Thanks
  • 4,303 posts
  • Location: Holland, IN

Posted May 05, 2015 - 06:44 PM

I am also interested, as I had one that looked identical....and didn't work!


  • KennyP said thank you




Top