Jump to content

Nominations for Tractor of the Month
Garden Tractors and Parts on eBay



Photo
- - - - -

Hydro For Kubota T1600H


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Mdpesky OFFLINE  

Mdpesky
  • New Member
  • Member No: 62636
  • 0 Thanks
  • 1 posts
  • Location: B.C.

Posted October 13, 2014 - 12:36 PM

I'm looking for anyone with experience on the Kubota T1600H hydro. Mine kept binding up, I installed a new pump and two new drive motors(cheaper then $2400 for a new hydro from Kubota) and it still binds up and will actually stall the engine once warm? Everything looks fine, no bad bearings, loose prices, filings etc,, but yet it still binds or seizes up???
Has anyone experienced this and solved the issue? Does anyone have a working replacement or technical solution?

#2 Auburn David OFFLINE  

Auburn David
  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 61865
  • 2,754 Thanks
  • 1,962 posts
  • Location: Alabama

Posted October 13, 2014 - 07:33 PM

Had this problem with a tractor that the filter was collapsed on the inside...I dont understand the reason,but with a new filter it fixed it,,someone here might could shed some light on the reason.



#3 Auburn David OFFLINE  

Auburn David
  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 61865
  • 2,754 Thanks
  • 1,962 posts
  • Location: Alabama

Posted October 13, 2014 - 07:37 PM

Seems its a common problem from what I read in the  forums.. http://howtomendit.c...rs.php?id=36075


  • superaben said thank you

#4 Auburn David OFFLINE  

Auburn David
  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 61865
  • 2,754 Thanks
  • 1,962 posts
  • Location: Alabama

Posted October 13, 2014 - 07:52 PM

Most post say its the front input shaft bearing?


Edited by Auburn, October 13, 2014 - 07:53 PM.

  • Cvans said thank you

#5 Auburn David OFFLINE  

Auburn David
  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 61865
  • 2,754 Thanks
  • 1,962 posts
  • Location: Alabama

Posted October 13, 2014 - 08:15 PM

Belt on my wifes truck was squalling so I installed a new one(serpentine)..sounded fine for 15-20 min..then locked the motor down(GM 4.3)...It was an idler..one little bearing locked the whole thing down.






Top