Jump to content

Nominations for Tractor of the Month
Garden Tractors and Parts on eBay



Photo
- - - - -

Jacobson Super Chief Help


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 petrj6 OFFLINE  

petrj6
  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 53717
  • 3,808 Thanks
  • 2,221 posts
  • Location: petersbrgh ny

Posted October 01, 2014 - 08:08 PM

   Ok fellas I need a bit of help here.  I am working on this for a friend and don't think it is correct.  the blower looks wrong or I am missing something here!  The kohler engine starts rite up and runs good but when you hit the electric clutch it dies down and stalls, the blower turns freely by hand.  the lift and turn levers for the blower look wrong.  anyone have one of these or know what I have wrong here.  ant help would be great.

Attached Thumbnails

  • tires 006.JPG
  • tires 007.JPG
  • tires 008.JPG


#2 Gtractor ONLINE  

Gtractor

    The Tractor Hoarder

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 782
  • 6,625 Thanks
  • 3,918 posts
  • Location: Chillicothe, MO

Posted October 01, 2014 - 08:24 PM

The foot rests are on backwards.  Pretty sure that won't help the blower but it would have to be more comfortable to sit on if you swapped sides with them.   :poke:

 

Take the drive belt off the blower and kick in the electric clutch.  If the engine still dies there is a short in the wiring causing a loss of ignition when the clutch is on.    

??????


Edited by Gtractor, October 01, 2014 - 08:32 PM.

  • Texas Deere and Horse, hamman and superaben have said thanks

#3 superaben OFFLINE  

superaben
  • Senior Member
  • Contributor
  • Member No: 11204
  • 7,664 Thanks
  • 5,677 posts
  • Location: Shenandoah Valley, VA

Posted October 01, 2014 - 09:06 PM

Is that thing "new" enough to have any safety switches with the electric clutch?

 

Ben W.


  • hamman said thank you

#4 hamman ONLINE  

hamman

    Homelite Owner Extraordinaire

  • Senior Member
  • Contributor
  • Member No: 1733
  • 5,629 Thanks
  • 2,585 posts
  • Location: Michigan

Posted October 01, 2014 - 09:57 PM

Looks like my 1200 Super Chief Hydro but there are no safety switches on it. Make sure tha wire connections to the clutch are correct polarity. Also check to see if the blower turns the correct way when you flip the switch. You have a 2 stage blower and both of mine are single stage. JM2CW.   Good Luck.               Roger.


  • Gtractor said thank you

#5 KennyP OFFLINE  

KennyP

    FORDoholic

  • Super Moderator
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 2253
  • 28,483 Thanks
  • 39,716 posts
  • Location: Collinsville, Oklahoma

Posted October 02, 2014 - 05:01 AM

Check you PTO wiring. I traced mine out yesterday for Hopehill in this thread. I plan to make a diagram later today and upload it there. Basically it comes from the ignition switch to PTO switch. Through that with one wire to the light, one to the PTO. Ground wire from PTO goes to the ground side of the starter solenoid. Check that thread later today for the diagram. This is on a Jake 1450 with electric lift, but should work fine for you. If I post it sooner, I'll let you know.

 

 

EDIT: Going to upload the diagram right now.


Edited by KennyP, October 02, 2014 - 05:54 AM.
Added Comment

  • hamman said thank you




Top