Jump to content

Nominations for Tractor of the Month
Garden Tractors and Parts on eBay



Photo
- - - - -

Deere 425 Cooling System


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 truckintyler OFFLINE  

truckintyler
  • Member
  • Member No: 41579
  • 89 Thanks
  • 63 posts
  • Location: Napanee,Ontario

Posted October 19, 2013 - 05:30 PM

 got the $400 dollar 425 running today, changed the oil filter, cleaned the carb, new fuel line and removed the old gas.

 new battery and cable ends . it started right up and runs amazing! drives great and i love the power steering.

 

now the temp gauge after 10 mins of running is only at the bottom of the green. opened the cap and it doesnt look like coolant is moving but its warm in the rad

 lower rad hose is cool to the touch

 

 is the water pump working? i dont think the thermostat is stuck cause heat is getting to the rad.


  • boyscout862, jd.rasentrac and JRJ have said thanks

#2 JRJ OFFLINE  

JRJ
  • Senior Member
  • Member No: 16399
  • 876 Thanks
  • 1,170 posts
  • Location: N.W. Arkansas

Posted October 19, 2013 - 05:59 PM

Check and make sure it has fluid in it and then check and make sure it is circulating.

 

 

Dick



#3 truckintyler OFFLINE  

truckintyler
  • Member
  • Member No: 41579
  • 89 Thanks
  • 63 posts
  • Location: Napanee,Ontario

Posted October 19, 2013 - 06:22 PM

has fluid, its the circulating part im wondering about,

 doesnt look like any movement under the rad cap



#4 JDBrian OFFLINE  

JDBrian

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 2507
  • 9,574 Thanks
  • 14,136 posts
  • Location: Hubley, Nova Scotia - Canada

Posted October 19, 2013 - 07:52 PM

 got the $400 dollar 425 running today, changed the oil filter, cleaned the carb, new fuel line and removed the old gas.

 new battery and cable ends . it started right up and runs amazing! drives great and i love the power steering.

 

now the temp gauge after 10 mins of running is only at the bottom of the green. opened the cap and it doesnt look like coolant is moving but its warm in the rad

 lower rad hose is cool to the touch

 

 is the water pump working? i dont think the thermostat is stuck cause heat is getting to the rad.

 

 

I'm going to send you some info. Check your messages


  • truckintyler said thank you

#5 Alberta Bolens OFFLINE  

Alberta Bolens
  • Senior Member
  • Member No: 49650
  • 442 Thanks
  • 251 posts
  • Location: Alberta Canada

Posted November 09, 2013 - 10:00 PM

$400 425.  I'm so Jealous!!!



#6 truckintyler OFFLINE  

truckintyler
  • Member
  • Member No: 41579
  • 89 Thanks
  • 63 posts
  • Location: Napanee,Ontario

Posted November 10, 2013 - 09:08 PM

yes, it was a steal. but the seller had $$$ and wanted it gone. i was just driving by in the right place right time.






Top