Jump to content

Nominations for Tractor of the Month
Garden Tractors and Parts on eBay



Photo
- - - - -

I Just Fixed It, I Thought


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 farmer john OFFLINE  

farmer john
  • Senior Member
  • Member No: 11605
  • 1,716 Thanks
  • 871 posts
  • Location: hamilton canada

Posted April 18, 2013 - 07:51 PM

I was a happy camper when i got my wh 416-8 for $200, spent some time trying to get it started, no spark, pulled the coil, cover, flywheel, found the problem, bad connection on the neg wire form the ignition module, fixed it, put it all back together with minimal cursing about lining up the cover, started right up, great runner used it for 2 days went to use it no today, no spark went trough it all over again and now i cant get it to go at all, not a "happy camper"



#2 SearsYellow OFFLINE  

SearsYellow

    Mower Extraordinaire

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Member No: 10530
  • 449 Thanks
  • 561 posts
  • Location: Yadkinville, NC

Posted April 18, 2013 - 09:09 PM

What kind of Motor?



#3 MH81 ONLINE  

MH81

    Proud to be Deplorable

  • Staff Admin
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 802
  • 27,280 Thanks
  • 28,615 posts
  • Location: N. W. PA

Posted April 19, 2013 - 05:56 AM

16 horse Kohler? I assume electronic with the module.
Also, have you verified power to coil?

#4 HDWildBill OFFLINE  

HDWildBill

    Freedom is not Free. Thank those in uniform for your freedom.

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 6354
  • 8,702 Thanks
  • 8,557 posts
  • Location: Ga

Posted April 19, 2013 - 09:04 AM

check your wiring and make sure a bare spot wasn't rubbed after you put it all back together.






Top