Jump to content

Nominations for Tractor of the Month
Garden Tractors and Parts on eBay



Photo
- - - - -

Troybilt Horse With Kolher Motor


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Amigatec OFFLINE  

Amigatec

    Collector of Rusty Junk

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 5899
  • 2,023 Thanks
  • 3,172 posts
  • Location: Haskell Oklahoma

Posted April 06, 2013 - 06:08 PM

I'm trying to get this running, but it has no spark.


  • Newpaws493, bigcountry48, Dieselcubmike and 1 other said thanks

#2 chris m ONLINE  

chris m

    Tractorholic

  • Super Moderator
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 8148
  • 3,277 Thanks
  • 4,033 posts
  • Location: Charlestown,Rhode Island

Posted April 06, 2013 - 07:17 PM

I tried to watch the video , but it says it is private?

 

What the heck is in that fuel bowl? Oh I know, it must be a diesel engine  :D 



#3 Amigatec OFFLINE  

Amigatec

    Collector of Rusty Junk

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 5899
  • 2,023 Thanks
  • 3,172 posts
  • Location: Haskell Oklahoma

Posted April 06, 2013 - 07:29 PM

Try I now, that black stuff is bad gas.
  • chris m said thank you

#4 chris m ONLINE  

chris m

    Tractorholic

  • Super Moderator
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 8148
  • 3,277 Thanks
  • 4,033 posts
  • Location: Charlestown,Rhode Island

Posted April 06, 2013 - 07:40 PM

Yup that worked :thumbs: That was some.. varnish in that carb! Thanks for the video.

 

I hope you find something simple is wrong with your no spark issue. Maybe the wire to the points is grounding out?

I take it there is no other kill switch besides the button on the points cover?

 

Good luck :thumbs:



#5 KC9KAS OFFLINE  

KC9KAS
  • Senior Member
  • Member No: 10038
  • 4,783 Thanks
  • 4,303 posts
  • Location: Holland, IN

Posted April 06, 2013 - 07:49 PM

I got a tiller just like that is a "package" deal, and it didn't have any spark......But then again, it was a diesel!

I gave the diesel to my brother-in-law and he got it running. I think he is going to put it on some type of "ride around the yard" type of GT.



#6 bigcountry48 OFFLINE  

bigcountry48
  • Senior Member
  • GTt Junior
  • Member No: 10316
  • 101 Thanks
  • 207 posts
  • Location: Brooks, Ga

Posted April 06, 2013 - 09:46 PM

Nice video, hope you can get it running! It's not just a bad spark plug, or maybe a bad magneto is it? Harbor freight makes an awesome spark plug testor for $8 if you have one near by, I use the heck out of mine and love it to death!

#7 Amigatec OFFLINE  

Amigatec

    Collector of Rusty Junk

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 5899
  • 2,023 Thanks
  • 3,172 posts
  • Location: Haskell Oklahoma

Posted April 07, 2013 - 04:41 PM

I got a tiller just like that is a "package" deal, and it didn't have any spark......But then again, it was a diesel!
I gave the diesel to my brother-in-law and he got it running. I think he is going to put it on some type of "ride around the yard" type of GT.


You mean like this?

Attached Thumbnails

  • image.jpg
  • image.jpg


#8 KC9KAS OFFLINE  

KC9KAS
  • Senior Member
  • Member No: 10038
  • 4,783 Thanks
  • 4,303 posts
  • Location: Holland, IN

Posted April 08, 2013 - 04:11 AM

You mean like this?

It was about that size.  It was something MOTO or MOTO something...don't remember.

B-N-L says it runs good.



#9 Amigatec OFFLINE  

Amigatec

    Collector of Rusty Junk

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 5899
  • 2,023 Thanks
  • 3,172 posts
  • Location: Haskell Oklahoma

Posted April 14, 2013 - 02:02 PM

Update on the tiller.

 


  • chris m and JRJ have said thanks

#10 chris m ONLINE  

chris m

    Tractorholic

  • Super Moderator
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 8148
  • 3,277 Thanks
  • 4,033 posts
  • Location: Charlestown,Rhode Island

Posted April 14, 2013 - 02:14 PM

Thanks for the update! What did you find was the reason for no spark?

 

Also good luck on the carb and I'll be looking forward to the next update :thumbs:



#11 Amigatec OFFLINE  

Amigatec

    Collector of Rusty Junk

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 5899
  • 2,023 Thanks
  • 3,172 posts
  • Location: Haskell Oklahoma

Posted April 14, 2013 - 02:48 PM

The points were bad. It will run at an idle but that's it.
  • chris m said thank you

#12 Amigatec OFFLINE  

Amigatec

    Collector of Rusty Junk

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 5899
  • 2,023 Thanks
  • 3,172 posts
  • Location: Haskell Oklahoma

Posted May 05, 2013 - 02:22 PM

Well I got it fixed, here are parts 3 and 4.

 

 

 

 



#13 Amigatec OFFLINE  

Amigatec

    Collector of Rusty Junk

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 5899
  • 2,023 Thanks
  • 3,172 posts
  • Location: Haskell Oklahoma

Posted May 12, 2013 - 02:02 PM






Top