Jump to content

Nominations for Tractor of the Month
Garden Tractors and Parts on eBay



Photo
- - - - -

Briggs Trouble...


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#16 Bolens 1000 ONLINE  

Bolens 1000

    DR. Bolens

  • Staff Admin
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 7
  • 12,703 Thanks
  • 17,209 posts
  • Location: Western NY

Posted October 11, 2010 - 05:31 PM

Cleaned the carb and re-assembled it today. I also checked the valves and they were fine. I ran it for about 10 minutes on high throttle and no problems. It's raining here today so I cant really fully test it.

#17 Bolens 1000 ONLINE  

Bolens 1000

    DR. Bolens

  • Staff Admin
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 7
  • 12,703 Thanks
  • 17,209 posts
  • Location: Western NY

Posted October 19, 2010 - 05:41 PM

Used it for an hour and a half today with no problems. :dancingbanana:

#18 justwalt OFFLINE  

justwalt

    Tractorholic

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Member No: 1318
  • 4 Thanks
  • 112 posts
  • Location: honesdale pa

Posted October 19, 2010 - 06:13 PM

Might be a simple thing like the spark plug wire terminal (at the plug) need to be reset.

I just had to do that to the one I brought home Saturday.

#19 Bolens 1000 ONLINE  

Bolens 1000

    DR. Bolens

  • Staff Admin
  • Staff
  • -GTt Supporter-
  • Contributor
  • Member No: 7
  • 12,703 Thanks
  • 17,209 posts
  • Location: Western NY

Posted October 19, 2010 - 06:24 PM

So far so good. I got the carb,valves, fuel line ruled out. Even cleaned up the magnet on the flywheel. Now if it does it again its got to be the condenser or coil....

#20 justwalt OFFLINE  

justwalt

    Tractorholic

  • Senior Member
  • -GTt Supporter-
  • Member No: 1318
  • 4 Thanks
  • 112 posts
  • Location: honesdale pa

Posted October 19, 2010 - 08:25 PM

I forgot, I did just read somewhere about a bad condenser... said it would let the engine idle fine, but run erratic at higher rpm's.




Top